Moderno pohištvo za opremo jedilnic

Jedilnica je eden izmed osrednjih prostorov vašega doma, zato je prav, da opremljanju posvetimo posebno pozornost. Ne glede nato, ali je jedilnica samostojen prostor, ali del večjega skupnega bivalnega prostora, ki običajno združuje jedilnico, kuhinjo in dnevno sobo, je pri opremi potrebno paziti na določene elemente.

Izbira jedilne mize

Jedilna miza predstavlja ključni element v jedilnici. Pri izbiri moramo paziti na številne faktorje: velikost mize, kakovost izdelave, material, stilna usklajenost z ostalimi kosi pohištva v prostoru. Pri izbiri velikosti jedilne mize moramo upoštevati dva vidika: miza mora biti dovolj velika, da lahko za njo sedijo vsi člani družine (pomisliti moramo tudi na morebitne goste), a hkrati primerne velikosti, da ne bo preveč utesnila prostora. Če je naša družina manjša, hkrati pa pogosto k nam pridejo obiski, lahko zagato rešimo z izbiro raztegljive mize, ki je med vsakodnevnimi aktivnostmi v prvotnem stanju in nam nudi več prostora za gibanje, v primeru obiskov pa jo enostavno raztegnemo in s tem pridobimo dovolj prostora za udobno namesititev vseh gostov.

Pri izbiri jedilne mize moramo vsekakor na kakovost izdelave. Osnova je vsekakor trdnost in stabilnost mize, paziti pa moramo tudi na to, iz kakšnega materiala je miza izdelana. Pomemben je prevsem material mizne plošče, saj gre za najbolj obremenjen del mize. Če je površina mizne plošče izdelana iz občutljivega materiala, se nam bo zelo hitro zgodilo, da bo miza opraskana, s čimer bo izgubila svojo prvotno lepoto.

Izbira jedilnih stolov

Ko izbiramo jedilne stole, moramo paziti, da so stilsko usklajeni z mizo in ostalim pohištvom v prostoru. K modernim mizam se običajno lepše podajo moderni jedilni stoli z kovinskim podnožjem. Sedišča takšnih stolov so običajno tapicirana v umetno usnje ali pa v kakšno izmed tkanin. Trenutno so popularne zemeljske barve, kot so različni odtenki rjave in sive barve.

Če želimo jedilnico opremiti v bolj klasičnem slogu, potem se je smiselno odločiti za masivne jedilne stole. Le-te so običajno nekoliko dražji, a višjo ceno odtehta dolga življenska doba.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.