3 namigi za nakup jedilnih stolov

Čeprav redko razmišljamo o njih, so jedilni stoli zelo pomemben kos opreme vsakega doma. So praktično najbolj pomemben del jedilnice, saj na njih preživimo veliko časa med jedjo in druženjem, pogosto pa nam jedilnica služi tudi kot domača pisarna. Za vas smo pripravili 3 nasvete, kako lažje izbrati prave jedilne stole za vaš dom.

Izbira stila

Zelo pomembno je, da izberemo stole, ki se stilsko ujemajo z ostalimi kosi pohištva v prostoru. To je še posebej pomembno v modernih stanovanjih, kjer so jedilnica, kuhinja in dnevna soba združeni v skupen bivalni prostor. V primeru, da imamo prostore oblikovane v minimalističnem slogu nevtralnih barv, so jedilni stoli odlična priložnost, da v prostor dodamo nekaj barve in ga poživimo. Kljub pomembnosti so stoli še vedno eden izmed najbolj ugodnih kosov pohištva in tudi če se jih naveličamo, zamenjava ne zahteva večjih stroškov ali večjih posegov v sam prostor.

Izbira materiala

V preteklosti je bila izbira materiala za stole relativno enostavna – stoli so bili običajno leseni. Dandanes pa je ponudba mnogo širša – izbiramo lahko med kovinskimi, lesenimi in celo plastičnimi stoli, vsak material pa je na voljo še v različnih površinskih obdelavah in v kombinaciji z različnimi vrstami tapiciranja. Vsak material ima svoje prednosti in slabosti. Na primer leseni stoli so običajno zelo trpežni, stanovanju pa dajejo toplino in domačnost. Kakovostno izdelan stol iz masivnega lesa ima tudi visoko nosilnosti. Slabost stolov iz lesa (še posebej tistih, ki so zares kakovostno izdelani) je nekoliko višja cena, stoli so nekoliko težji za rokovanje, poleg tega pa se v moderne ambiente običajno ne podajo najbolje.

Glavna prednost kovinskih stolov je v pestrosti ponudbe, saj jih dobimo v najrazličnejših barvnih kombinacijah in oblikah in brez težav najdemo pravo kombinacijo za naš dom. Na voljo so tudi v širokem cenovnem razponu, vendar moramo biti pri nakupu pozorni, da izberemo stole, ki so kvalitetno izdelani in se ne bodo hitro uničili.

Kje kupiti?

Danes jedilne stole zares lahko kupimo na številnih mestih. Na voljo so nam v velikih pohištvenih centrih, v manjših specializiranih salonih in v različnih spletnih trgovinah. Pri izbiri mesta nakupa moramo biti pozorni predvsem na to, da je prodajalec vreden zaupanja in nam bo na voljo tudi po nakupu v primeru morebitnih težav. Prav tako je pametno, da jedilne stole pred nakupom preskusimo, da vidimo, če so nam zares udobni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.