Hotelske oziroma boxspring postelje

Z nazivom boxspring postelja običajno poimenujemo postelje, ki imajo vzmetnico postavljeno na oblazinjeno osnovo. Pogosto je ta osnova prav tako vzmetena, ne pa vedno. Ker se takšen tip postelj zaradi atraktivnega videza in vzdržljivosti pogosto uporablja v hotelih, se je takšnih postelj prijelo tudi poimenovanje hotelska postelja. Nakup boxspring postelje ima številne pozitivne učinke – zaradi dominantega videza bo takšna menjava močno popestrila videz vaše spalnice, in to brez dragih investiciji v nove garderobne omare. Poleg tega bo zamenjava postelje tudi pozitivno vplivala na kakovost vašega spanca, še posebej če izberemo model, ki je kakovostno izdelan in primeren za naše preference glede spanja. Z nakupom oblazinjene postelje se izognete še eni neprijetni izkušnji – in to je brcanje v ostre vogale postelje.

Boxspring postelja Alice v salonu Mega Pohištvo Pivka

Vrste vzmetnic pri hotelskih posteljah

Ponudba postelj na trgu je zares pestra, prav tako pa se modeli med seboj močno razlikujejo po ceni. Kaj je torej razlika med dražjimi in cenejšimi modeli? Glavna razlika je predvsem v tipu vzmetenja, ki ga vsebuje vzmetnica. V osnovi poznamo 3 vrste sestave jedra ležišč – ležišča izdelana izključno iz pene, ležišča s klasičnimi vzmetmi oz. bonnell vzmetmi in ležišča z žepkastimi vzmetmi.

Najcenejši modeli imajo ležišče običajno sestavljeno le iz različnih tipov pene. Takšna vrsta ležišča ima poleg ugodne cene tudi druge dobre lastnosti – takšna ležišča so zelo elastična in se lepo prilegajo telesu in so dobro izolativna, kar pomeni, da so dobra izbira za tiste, ki jih ponoči rado zebe. Slabost takšnih ležišč je v slabši zračnosti, saj v peni zrak težko kroži, zato takšno ležišče ni primerno za osebe, ki jim je pogosto vroče in se veliko potijo. Poleg tega ležišča iz pene niso primerna za vlažne prostore. Pri penastih ležiščih je pogosto tudi problem v trajnosti, saj pena hitro izgubi svoje lastnosti, s tem pa ležišče ne služi več svojemu namenu.

Ležišča s klasičnimi vzmetmi so prav tako cenovno ugodna, hkrati pa odpravljajo določene slabosti penastih ležišč. Zaradi dobrega pretoka zraka med vzmetmi so takšna ležišča zračna in dobro odvajajo vlago in toploto. Poleg tega so zelo robustna in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Glavna slabost je v tem, da zaradi povezanosti vzmeti med seboj nudijo slabšo točkovno oporo telesu.

Ležišča z žepkastimi vzmetmi so zelo kvalitetna in združujejo prednosti zgoraj omenjenih tipov ležišč. Zaradi neodvisnega delovanja posameznih vzmeti nudijo dobro točkovno oporo telesu in so primerna za osebe, ki imajo težave s križem ali hrbtenico. Takšen tip ležišča je seveda tudi zračen, saj je med vzmetmi veliko zraka. Glavna slabost je nekoliko višja cena, vendar gre običajno za smiselno investicijo, saj v postelji preživimo velik del svojega življenja.

Materiali za izdelavo boxspring postelj

Osnovni okvir boxspring postelj je običajno izdelan iz kombinacije masivnega lesa, iverne plošče in vlaknene plošče. Določeni proizvajalci uporabljajo tudi kovinske elemente. Postelje so običajno oblečene v enega izmed 3 materialov: tkanino, umetno usnje ali pravo usnje.

Postelje iz tkanine odlikuje atraktiven videz, na otip pa je večina tkanin zelo prijetnih. So trajne in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo postelje, se pa lahko s časom umažejo. Problem nastane predvsem pri svetlejših barvah. Umetno usnje je enostavno za vzdrževanje in atraktivno na poglej. Običajno je hladno na dotik, problem pa nastane tudi pri trajnosti, saj se umetno usnje pogosto lušči. Pravo usnje odlikuje dolga življenjska doba, enostavno vzdrževanje in luksuzen videz, glavna slabost pa je predvsem visoka cena in pa etični pomisleki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.