Namenite otroku svoj kotiček

Otroci so naše največje bogastvo. Zato je prav, da tudi njim namenimo kotiček v domu, ki bo samo njihov. Otroci že zgodaj v otroštvu potrebujejo svoj prostor, ki si ga lahko vsaj deloma uredijo po svoje. S tem gradijo tudi občutek odgovornosti za svoje okolje, se naučijo skrbeti za svoje stvari in pospravljati za seboj.

Na žalost mnogi izmed nas nimamo možnost, da bi otroku namenili popolnoma svojo sobo. V manjših stanovanjih si mora pogosto več otrok deliti eno sobo, ali pa si mora otrok svojo spalnico deliti s starši. Naj nas to ne ovira pri tem, da otroku uredimo vsaj en kotiček – naj bo to majhna igralnica v kotu dnevne sobe, ali pa lepo okrašena postelja.

Pri opremljanju otroškega kotička je seveda potrebno upoštevati otrokove želje, hkrati pa se zavedati, da se bodo otrokove želje z odraščanjem hitro spreminjale. Običajno si manjši otroci želijo pisanih barv z slikami njihovih najljubših risanih junakov, kasneje v najstniških letih pa imajo raje bolj umirjene tone in bolj “odrasel” izgled sobe. Zato je pametno, da otroško sobo opremimo nevtralno, trenutnim željam otroka pa sledimo z raznimi dodatki, ki jih lahko hitro in ugodno zamenjamo, s tem pa soba raste skupaj z otrokom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.