Kako organizirati shranjevanje v našem domu?

Večina izmed nas rada živi v urejenem in organiziranem okolju. Organizirano okolje nam omogoča, da hitro najdemo stvari, ki jih potrebujemo, hkrati pa prostor naredi bolj zračen in odprt.  Spodaj se nahaja nekaj nasvetov, kako dom organizirati in ga takšnega tudi obdržati.

Znebimo se odvečnih stvari

Ne glede na to, kako veliko je naše stanovanje oziroma hiša, imamo za shranjevanje omejen prostor. Vsekakor je lažje organizirati manjše število predmetov, zato je pomembno, da se pred začetkom organiziranja znebimo stvari, ki jih ne potrebujemo. Na grobo se lahko znebimo vseh stvari, ki jih nismo uporabili že več kot eno leto. Da dom ostane organiziran, je pametno, da vsakič, ko kupimo ali dobimo kaj novega, nekaj starega podobnih dimenzij zavržemo.

Uredimo si primerno pohištvo za shranjevanje

Za zares urejen dom moramo najprej poskrbeti za ustrezno urejen prostor za shranjevanje. V stanovanju je običajno to urejeno s kombinacijo garderobnih omar in različnih komod, pomagamo pa si lahko še z raznimi poličniki, dvižnimi posteljami in zaboji v sedežnih garniturah. Pri izbiri pohištva moramo paziti na več elementov. Pomembno je, da je omara primernih dimenzij in da se stilsko ujema s prostorom. Glede na razporeditev prostora in naš osebni okus se odločimo, ali želimo omaro s klasičnimi vrati ali z drsnimi vrati. Pri izbiri moramo gledati tudi na kakovost izdelave, saj bomo dobro uporabniški izkušnjo dosegli le z kakovostno izdelanim pohištvom. Upoštevati moramo tudi razporeditev notranjosti in jo uskladiti z predmeti, ki jih imamo namen v dani omari shranjevati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.