Kako poskrbeti za urejeno shranjevanje čevljev?

Čevlji predstavljajo zelo pomemben del naše garderobe in verjetno ima prav vsak izmed nas težavo s shranjevanjem le-teh. Z leti si kupujemo nove in nove pare obutve, medtem ko starih še ne vržemo v smeti, saj so še vedno uporabni. Prav tako v našem podnebju potrebujemo številne vrste čevljev, ki so prilagojeni spreminjajočemu se vremenu, dodatne pare pa dodajo še številne priložnosti, za katere potrebujemo primerno obutev. Tako se v povprečni družini hitro nabere toliko parov čevljev, da postane njihovo shranjevanje pravi problem.

Neprimerno shranjeni čevlji prinašajo številne probleme. Prvi je estetski. Če naša obutev preprosto leži po tleh v naši predsobi, to vsekakor ne izgleda preveč lepo in marsikoga taka neurejenost vsakodnevno moti. Poleg tega so lahko nepospravljeni čevlji tudi nevarni, saj smo lahko hitro nepazljivi in se čez kakšen čevelj spotaknemo. To se še posebej rado zgodi, kadar imamo polne roke. Prav tako v omaro natlačeni čevlji ne izgledajo preveč lepo, hkrati pa imamo vsakokrat tudi probleme z iskanjem točno tistega para, ki smo si ga v danem trenutku zaželeli. Neprimerno shranjevnje čevljev lahko pripelje tudi do poškodb obutve, kar privede do potrebe za še pogostejše kupovanje novih čevljev, s tem pa tudi dodatne stroške.

Za lepo pospravljene čevlje najlažje poskrbimo tako, da si zagotovimo primeren prostor za shranjevanje. Najbolje je, da si v bližino vhoda v stanovanje/hišo postavimo veliko omaro, ki služi le za shranjevanje čevljev. Pri  taki omari je pomembno, da ima police nameščene bolj skupaj od klasične garderobne omare, saj s tem bolje izkoristimo prostor. Prav tako je priporočljivo, da je omara visoka, saj to prav tako nudi dodaten prostor za shranjevanje, ne da bi porabili dodatno kvadraturo. V primeru, da je naš prostor ozek, lahko izberemo tudi omaro s poklopnimi vrati, v kateri se čevlji shranjujejo pokončno, zadostuje pa že cca. 20 cm globine. Izbor omar za čevlje si lahko ogledate na https://megapohistvo.si/predsoba/omare-za-cevlje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.