3 koraki do prave postelje

Izbira postelje ima velik vpliv na kakovost našega spanja in s tem tudi na naše počutje in splošno zdravje. Prav zato moramo pri izbiri nove postelje paziti in izbrati takšno, ki bo omogočala udobno in kvalitetno spanje. V tem članku navajamo 3 faktorje, na katere moramo paziti pri izbiri nove postelje.

Primerna dimenzija

Na trgu so na voljo številne dimenzije postelj, določeni ponudniki pa vam izdelajo tudi posteljo po meri, ki je lahko praktično kakršnekoli dimenzije. Vseeno obstajajo nekatere dimenzije, ki so standardne. Običajno so te dimenzije 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm ter 180×200 cm, nekateri ponudniki pa ponujajo tudi okvirje dimenzije 200×200 cm, ki omogočajo še bolj udobno spanje. Priporočamo izbiro okvirja ene izmed standardnih dimenzij, saj moramo v primeru nestandardne dimenzije naročiti tudi vzmetnico po meri, kar je lahko zelo drago. Pri izbiri dimenzije postelje moramo upoštevati, koliko oseb bo v postelji spalo ter koliko prostora imamo voljo.

Stil postelje

Pri nakupu postelje moramo vzeti v obzir tudi druge kose pohištva, ki se že nahajajo v naši spalnici. Le z ujemajočimi elementi lahko dosežemo harmonično vzdušje v spalnici, ki omogoča sproščeno spanje. Poleg tega moramo pri izbiri upoštevati tudi svoje želje in okus. Na trgu je izbira postelj zares velika. Najpopularnejše so lesene postelje, v zadnjih letih pa na priljubljenosti pridobivajo predvsem oblazinjene postelje ter boxspring postelje. Kovinske postelje zaradi hladnega otipa vedno bolj tonejo v pozabo.

Kakovost vzmetnice

Čeprav je izbira primernega posteljnega okvirja pomembna, pa je za naše počutje še bolj pomembna pravilna izbira vzmetnice, saj je naše telo z le-to v neposrednem stiku. Pri nakupu vzmetnice se ne smemo ozirati le na ceno, saj je kakovost izrednega pomena. Večina strokovnjakov se strinja, da so trenutno najbolj primerne vzmetnice z jedrom iz žepkastih vzmeti, ki omogočajo popolno točkovno podporo telesu. Večina boljših vzmetnic je na voljo v več trdotah, izbira trdote pa je odvisna predvsem od naše telesne teže in osebne prefernece o trdoti ležišča. Več o vzmetnicah si lahko preberete na http://www.shanghairankingbook.com/izbira-prave-vzmetnice-za-zdravo-spanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.